Blog

Înainte de a se încinge #cuptorulblogosferic

Deşi suntem abia la jumătate din 2012, acest an este declarat pentru mine “Debarasator de frici “.  Un şir de întîmplări pînă la cele 2  zboruri cu avionul îmi călesc imunitatea în faţa prejudecăţilor stabilite prostesc! Nu m-am gândit că voi putea înnopta în saci de dormit şi recunosc că am trişat, dar asta mai tîrziu…

Mai ţineţi minte  Poiana Bloggerilor?
Atunci în aprilie, la Braşov,  cînd o parte din blogosfeeria R. M a urmat un şir de activităţi?  Acum 2 zile, un alt loc, la fel de istoric şi frumos, Orheiul Vechi, a găzduit un şir de oameni. Sunt cei care au opinie personalizată şi transpusă pe foaia virtuală, cea de blog.  De regulă, blogging-ul nu este ocupaţia principală din viaţa acestora. Pe lîngă job-ul pe care majoritatea îl practică ei se dedică scrisului. Şi pentru că au aceleaşi interese şi sunt activi pe aceeaşi arenă virtuală, desigur că sunt necesare şi întâlnirile reale.

Pentru ce? 
Pentru a socializa în realitate şi de a stabili nişte scopuri comune de activitate! Ăsta a fost scopul #cuptoruluiblogosferic.

De ce anume la Orheiul Vechi?
Pentru  a cunoaşte mai multe despre locurile istorice şi care au o importanţă culturală. Pentru că noi suntem cei care contribuim la informarea cititorilor, şi foarte des prin detalii exclusive.

Cum a început:
Pe 13 iulie s-au format condiţiile necesare. Băieţii de la Detașamentul cu Destinație Specială ”Pantera” au avut grijă să aranjeze corturile.
Ne-am pornit într-o excursie prin stînci şi grote (apropo încă o debarasare de frică). E greu să ajungi acolo, dar nu şi irealizabil. Unele “posibile” semne (vezi foto de mai jos) în data de vineri 13, nu mă îmbucurau. Indiferent de toate nu sunt superstiţioasă aşa că mai mult decît o glumă această gheată cenuşărească nu a fost interpretată 

Superstiţioşii o fi spus că-i semn rău, noi am rîs şi am mers mai departe...

Noi ne-am văzut de drum stâncă şi am ajuns la cea mai veche mănăstire atestată în acest spaţiu şi creată de pârcălabul Bosie, care datează din secolul 14 “Mănăstirea rupestră- Bosie“. E locul care, cu mare părere de rău, este vandalizat periodic.

A urmat o vizită la Casa Muzeu creată de domnul Victor Borşevici. Este o reprezentare a casei de locuit rurale şi anume a celei de la Butuceni.
Prin sutele de obiecte vechi am găsit …
 

Obiecte din cele mai vechi timpuri şi un altul din sec 21 🙂

Bucuroasă să găsesc o fotografie realizată în Universitatea unde îmi fac studiile, ULIM. Al doilea din stânga- este rectorul ULIM-ului Dl Andrei Galben

Am găsit o libelulă vie în unul din paharele de acolo...

...şi dacă tot la "cuptor" suntem...

Strugurii prind culoare!

 

Apropo, la Orheiul vechi puteţi găsi bucăţi din coloanele adevărate care datează din timpuri foarte vechi. Acest pilon este unul din sec 20.

 

În curtea vecinului...

Frumoase sunt dimineţile la Orheiul Vechi... şi nu doar

În tot acest răstimp ne-a ghidat acelaşi Paşa Valeriublogger-ul, dar şi directorul rezervaţiei turistice Orheiul Vechi. Ne-am convins că Orheiul Vechi e pitoresc nu doar urcînd pînă la cruce şi înapoi sau escaladând stâncile. Pentru asta, dar şi pentru faptul că ne-a găzduit un sincer mulţumesc!!!

Este cel mai potrivit loc pentru a admira stelele. Chişinăul şi-a stabilit un face control al stelelor, aşa că dacă vrei să ai o seară romantică sau pur şi simplu de meditaţii, capitala nu te va ajuta în acest sens. La Orhei am rămas de-a dreptul uimiţi de cerul inundat cu stele şi o magică Cale Lactee. Am reuşit să admir şi din căderea unei comete. Ţine o frântură de secundă, dar pare atât de misterios…

* Articolul integral despre a doua zi va fi postat mâine, acuma ne lăsăm terorizaţi de imaginile înfricoşătoare de afară…

1 Comment

  1. Pingback: #cuptorulblogosferic raport însemnări « blogul lui eugen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *