Blog

Pentru urmași!

Mi se întâmplă des să contemplez pe următoarea idee: oare secolul XXI a născut măcar un geniu în literatură?

De ce o spun: pentru că citesc bestsellere, citesc cărți mai puțin cunoscute, dar scrise acum. Sunt interesante scrierile postmoderne și rămân surprinsă când termin de citit o carte scrisă în 2014. S-ar părea cea mai recentă, cea mai nouă și plină de utilitate. DAR, există un mare “DAR”! E deajuns să-l citesc pe Victor Hugo în “Notre Dame de Paris” și devine romanul meu de toate zilele, îl citesc pe F. Friedrich Nietzsche în “Așa grăita Zarathustra” și devine cartea la care mă întorc pentru răspunsuri…

Acum îl citesc pe Eminescu! Citesc cartea “Publicistică. Referiri istorice și istoriografice” și simt că mă descopăr, îmi descopăr neamul mințit atâta de presa coruptă și politică murdară. Negru pe alb, Eminescu înșiră evenimentele istorice, așa cum au fost de fapt! Nu ezita să ai și tu această carte în bibliotecă. Chiar dacă nu îți place să citești sau poate ți se par monotone textele cu referiri istorice, doar las-o în bibliotecă. Pentru urmași! Românii trebuie să-și cunoască adevăratele valori și adevărata istorie!

Fragment: “Într-o zi se răspândește știrea că oștirile rusești au trecut hotarele și au călcat pământul românesc și că marele duce Nicolae/ a adresat românilor proclamație, în care îi numește “locuitori români” și le spune că vine ca amic. /Asemenea dispreț nu au mai arătat rușii decât față de Polonia./ Un ziar liberal UNIREA DEMOCRATICĂ scria: “Rușii au trecut Prutul! Acestea sunt cuvintele cu care oamenii se salută unii pe alții” ” Și după această vizită “de amiciție” ce a urmat? Da, corect, anexarea Basarabiei la Imperiul Rus.

Dacă aveți mai mult timp, citiți acest articol 😉
http://www.noidacii.ro/nr.75/profetismul%20eminescian%20-%20de%20adrian%20botez.pdf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *