Blog

15 minute și Carbonara e gata!

Articol scris în stare de urgență! Nu am reușit să fac măcar o mică ședință foto pentru pastele mele, dar știu că vă interesează rețeta Carbonarei pe care soțul meu o adoră. V-am făcut destul de des pofte pe insta stories, iar acum îmi recuperez vina. Las mai jos rețeta mea.

INGREDIENTE (2 porții)

Paste ( 100-150 gr)

Panceta/Bacon (200 gr)

Smântână 25% (200 gr)

Ouă (3)

Usturoi (1 căpățână)

Sare + Piper

Oregano

Spray cu ulei de usturoi (nu este obligator)

Parmezan (50 gr sau cât mai mult)

 

SĂ ÎNCEPEM…

Curățim și feliem o căpățână de usturoi, în puțin ulei de floarea soarelui. În momentul când usturoiul prinde un pic de culoare aurie, adăugăm panceta sau bacon feliat. Condimentăm cu un pic de sare și piper. Le prăjim în funcție de preferințe.

ÎNTRE TIMP...

Fierbem pastele din făină de grâu dur și pregătim sosul. Pregătim și un bol cu parmezan proaspăt ras.

SOSUL:

Batem un ou, adăugăm sare, piper, oregano, un puf din spray-ul cu ulei de usturoi. Apoi adăugăm 200 gr. de smântână grasă (25%).

Când pastele sunt gata, adăugăm în tigaia cu usturoiul și panceta călite. La foc mic, adăugăm peste paste și mestecăm în tigaie un pic de parmezan ras + o lingură de sos. Repetăm gesturile până ne rămâne un pic de sos și un pic de parmezan.

Aranjăm pastele în farfurie, lăsând o mică văgăună pe mijloc. Adăugăm sosul rămas deasupra, pe mijloc adăugăm un gălbenuș proaspăt și ornăm cu parmezan și oregano.

Poftă bună!

 

Puteți urmări mai multe gustoșenii din bucătăria mea pe hashtagul #poftegastronomice , pe Instagram. 

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *