Top 7 întrebări frecvente despre epilarea cu laser Dioda. Experiență proprie!
Articol din Arhiva 2019
Te salut. Dacă mă urmărești pe instagram probabil ai văzut că mai bine de jumătate de an apelez la epilarea definitivă cu laser Dioda. Se întâmplă uneori să îmi expun părerea în stories, dar informația e mult mai complexă și o să încerc să o prezint în formă de câteva articole informative aici, pe blog. Am decis să scriu după ce voi avea câteva proceduri efectuate și voi avea o opinie bazată pe experiență proprie. Zis și făcut! Mai jos voi răspunde la cele mai frecvente întrebări.
Este o procedură dureroasă?
Aceasta este prima întrebare pe care o primesc atunci când vorbim despre epilare. Și e și firesc, cred. De atâta timp epilarea ni se asociază cu acele mișcări bruște și ahhh – dureroase. Epilare cu ceară, sugaring, electroepilare au devenit termeni de groază 🙂 Pe primele 2 tipuri le-am și suportat, până am aflat despre laser și m-am informat mult înainte să apelez la ea. Recunosc, cele mai multe informații totuși le-am primit la consultația cu specialistul de la cabinetul Right Laser Dioda.
Anume din motivul că poate fi dureros, am optat pentru epilarea mâinilor. Dragi femei și bărbați asta nu doare! Uimirea și fericirea nu încetau să dispară de pe fața mea. Următoarea procedură a fost totală!
Cât de des este efectuată?
Firul de păr are nevoie de 6-8 săptămâni ca să reapară. Deci nu mai devreme de 6 săptămâni! Ce este comod e că atunci când vine timpul ești contactată de cabinet cu ceva timp înainte de următoarea procedură.
Procedura elimină 100% din firele de păr.
Spre surprinderea multora, epilarea cu laser este permanentă pe majoritatea zonelor de pe corp, excepţie făcând faţa, iar asta din cauza secreţiei de hormoni. Acest lucru este posibil, deoarece laserul distruge foliculii de păr care activează creşterea lui, iar în majoritatea zonelor corpului aceştia nu se mai regenerează (axilă, bikini, gambe). În orice caz este nevoie de cel puţin şase şedinţe ca rezultatele să fie vizibile. Altfel, părul va continua să crească.
Poate fi realizată și în condiții casnice?
Nu, nicidecum! Academia Americană de Dermatologie (AAD) informează, într-un comunicat de presă, că îndepărtarea părului cu laser poate fi periculoasă, dacă este făcută de persoane fără experienţă. Atunci când procesul este realizat de un specialist este sigur, eficient, iar soluţiile sunt permanente atunci când vine vorba de îndepărtarea părului nedorit de pe faţă şi corp.
Este procedură la care apelează doar femeile ?
Hmm.. E îmbucurător faptul că nu doar femeile apelează la acest tip de epilare. Știu că pragul cabinetului la care merg Right Laser Dioda este pășit atât de femei, cât și bărbați.
Această procedură bronzează pielea?
NU. E mit 🙂 Fiecare impuls acționează la rădăcina firului de păr. Atât.
Procedura de epilare definitivă cu laser se potrivește oricui?
Ca și pentru orice altă procedură sunt anumite contraindicații.
- este interzisă în sarcină.
- persoana a urmat un tratament cu isotretinoin în ultimele 6 luni sau a făcut electroliză în ultimele 6 luni.
- persoana suferă de lupus eritematos sau vitiligo (boli autoimune)
- persoana urmează tratament cu medicamente fotosensibilizante, cum este tetraciclina.
- persoana prezintă boli de coagulare a sângelui.
- persoana s-a bronzat recent natural sau la solar.
- De asemenea, epilarea laser este contraindicată celor care urmează tratamente cu anticoagulante.
- persoana are tatuaje sau machiaj permanent în zona care se doreşte a fi epilată.
- există infecţii cutanate active în zona ce va fi epilată.
- De asemenea, specialista spune că este nevoie de prudenţă în efectuarea epilării cu laser dacă: persoana are psoriazis. a urmat tratament cu aspirină sau ibuprofen recent sau încă îl urmează. persoana are istoric de herpes în zona ce va fi epilată. persoana are montat pacemaker, defibrilator, are boli endocrine cu hirsutism (păr în exces)
Îți sugerez să te informezi mult și să te asiguri că nu este vreo tangență cumva cu starea ta de sănătate.
P.S: lasă-mi în comentarii întrebările tale referitor la epilarea cu laser și mă voi strădui să le abordez în următorul articol.
Te-am pupat.