Blog

Testează-ţi negativismul!

Fotograf: Cristina Evtodii

[Fragment preluat din cartea “Domnul milion”]

Sunt 25 de noţiuni obişnuite. Citeşte-le încet observînd cu atenţie ce asociaţie mentală se produce la fiecare din ele. ASociaţia va fi negativă, ori pozitivă. Dacă găseşti că majoritatea asociaţiilor sînt de natură negativă- fii fericit. Îţi spun “Fii fericit!” pentru că în viaţa ta e pe cale să se producă o mare schimbare- schimbare care îţi va aduce Sănătate, Bogăţie, Fericire.

1. Dragoste + sau – ?
2. Colţ de stîncă + sau – ?
3. Bani + sau – ?
4. Automobil + sau – ?
5. Mîncare + sau – ?
6. Sex + sau – ?
7. Întuneric + sau – ?
8. Carte + sau – ?
9. Oglindă + sau – ?
10. Lege + sau – ?
11. Apă + sau – ?
12. Scrisoare + sau – ?
13. Grădină + sau – ?
14. Servitoare + sau – ?
15. Şef + sau – ?
16. Cămin + sau – ?
17. Musafiri + sau – ?
18. Sănătate + sau – ?
19. Animal + sau – ?
20. Tată + sau – ?
21. Îmbrăcăminte + sau – ?
22. Muzică + sau – ?
23. Copii + sau – ?
24. Scris + sau – ?
25. Teste + sau – ?

Multe din aceste cuvinte par negative, altele pozitive. Din cele ce urmează vei descoperi că fiecare dintre ele poate fi atît de negativ, cît şi pozitiv, în funcţie de modul tău de a gîndi.

Dragoste– Asociaţia care apare în mintea unei persoane de tip negativ ar putea fi: nimeni nu mă iubeşte. La polul celălalt, într-o minte pozitivă ar putea apărea imaginea persoanei iubite.

Colţ de stîncă– Cel cu gîndirea negativă îşi poate imagina uşor un colţ de stîncă periculos, în care şi-ar putea rupe hainele sau care l-ar răni dacă ar cădea peste el. Într-o minte pozitivă, colţurile de stîncă dau mai multă frumuseţe coamei unui ideal.

Bani– Gîndirea  negativă: lipsa banilor, sărăcie, starea prezentei maşini. Gîndirea pozitivă: confort, siguranţă, generozitate.

Automobil– Gîndirea negativă: lipsa acestuia sau starea prezentei maşini. Gîndirea pozitivă: excursii plăcute distracţii pentru familie.

Sex– Gîndirea negativă: silă, dacă persoana în cauză nu e fericită cu partenerul, sau dacă nu simpatizează sexul opus. Gîndirea pozitivă: reversul celei negative.

Mîncare– Gîndirea negativă: mese proaste, indigestia. Gîndirea pozitivă: motiv plăcut de întrunire cu familia sau prietenii.

Întuneric– Gîndirea negativă: singurătate. Gîndirea pozitivă: odihnă, relaxare.

Carte– Gîndirea negativă: studiu, plictiseală. Gîndirea pozitivă: iluminare spirituală, un mod plăcut de petrecere a timpului.

Odihnă– Gîndirea negativă: e mult de lucru, nu e timp de odihnă. Gîndirea pozitivă: recuperare, recreere.

Lege– Gîndirea negativă: trafic de valută. Gîndirea pozitivă: ordine, protecţie.

Apă–  Gîndirea negativă: înec, ploaie. Gîndirea pozitivă: înot, plimbări cu barca, curăţenie.

Scrisoare–  Gîndirea negativă: veşti proaste. Gîndirea pozitivă: veşti bune.

Grădină–  Gîndirea negativă: muncă, cheltuială. Gîndirea poyitivă: frumuseţe, relaxare.

Servitoare–  Gîndirea negativă: nu-mi pot permite una. Gîndirea pozitivă: uşurează munca soţiei mele.

Şef–  Gîndirea negativă: conducător de sclavi. Gîndirea pozitivă: promovare, venit.

Cămin–  Gîndirea negativă: certuri, cicăleală. Gîndirea pozitivă: convieţuirea în familie.

Musafiri–  Gîndirea negativă: muncă în plus şi cheltuială. Gîndirea pozitivă: prieteni buni.

Sănătate–  Gîndirea negativă: conştienţa tulburărilor şi a durerii. Gîndirea pozitivă: o condiţie pentru care merită să te zbaţi.

Animal–  Gîndirea negativă: o pacoste, cheltuială. Gîndirea pozitivă: loialitate, devotament, tovărăşie.

Tată– Gîndirea negativă: stricteţe, nu te lasă să respiri. Gîndirea pozitivă: devotament.

Îmbrăcăminte–  Gîndirea negativă: garderobă săracă, îmbrăcăminte ieftină. Gîndirea pozitivă: toalete elegante şi de bună calitate.

Muzică–  Gîndirea negativă: zgomot, enervare. Gîndirea pozitivă: pace, inspiraţie.

Copii–  Gîndirea negativă: pojar, scarlatină, cheltuială. Gîndirea pozitivă: împlinire.

Scris– Gîndirea negativă: incapacitatea de a scrie, ceea ce conduce la teamă. Gîndirea pozitivă: ajută la dezvoltarea ideilor.

Teste–  Gîndirea negativă: lipsa de încredere în propria capacitate de a trece testele. Gîndirea pozitivă: o ocazie de a-ţi verifica îndemînarea sau cunoştinţele.

Studiile psihologice au demonstrat că 95% din oameni înclină spre latura negativă. Această cifră coincide cu cea concluzionată de studiul care a dezvăluit că nu mai mult de 5% dintre oameni sînt oameni de succes. Dacă te numeri printre acei 95%  oameni de tip negativ, fără doar şi poate reacţiile la cuvintele de mai sus au înclinat greu spre partea negativă. Nu te întrista!!! Fii fericit! Gîndeşte-te cu bucurie că ziua succesului tău este aproape. Nu vei mai fi prizonierul lipsurilor, nesiguranţei şi tristeţii. Poţi să-ţi înalţi fruntea spre cer, să-ţi ridici braţele şi să proclami cu tot entuziasmul: “Sînt liber!”

3 Comments

  1. Cristina Evtodii

    Teo, as vrea mai mult sa citesc, cit de mult posibil, doar ca pregatirile de BAC imi compenseaza tot timpul liber… La moment citesc multa lectura educativa, constructiva si lectura pe tema artei fotografice… Din beletristica pot sa iti recomand cartea descrisa mai jos “Declaratie” eu o am, asa ca o pot sa ti-o imprumut… Eu iubesc sa dau in chirie cartile…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *