Nişte secrete direct de la stilistul Victor Micuşa
Articol Arhivă – 2013
Anul 2013 a dat start unei noi sesiuni Health and Beauty BLOGspot. Echipa noastră de bloggeriţe au fost pe ospeţe la Micuşa Still.
Timp de 2 ore de discuţii am realizat că dacă aveau să aibă glas capetele părului meu aveau să mă înjure, pentru că ele trebuie frezate în fiecare lună. Cine din voi este atît de atent ca în fiecare lună să meargă la frizer şi să dea jos cîţiva mm? Şi dacă totuşi cineva din voi nu stă ca şi mine cîte 5-6 luni, fără a avea grijă de podoaba capilară, atunci e un mare bravo! În mod normal părul creşte cu 1, 5 cm per lună. Cu cît părul e mai lung, cu atît acesta e mai fragil, neascultător şi creşte mai greu. Acesta e motivul de bază care ne face să apelăm la foarfeca profesionistului în fiecare lună.
În această seară am aflat că părul se face mai fragil cu fiecare adiere de vînt, nemaivorbind de uscările intense cu foenul. Despre placa de ceramică, Victor Micuşa a fost mai reticent. Profesionistul susţine că întinsul părului cu placa de ceramică poate exista foarte rar. Din păcate, cunosc foarte multe fete (inclusiv eu), care abuzează de “utilitatea” acestei unelte.
Ce ţine de vopsirea părului, am aflat că nu există diferenţă în vopseaua cu amoniac sau fără, decît în mirosul înţepător care persistă la cele cu amoniac. La fel şi hena (cea magică şi inofensivă) există doar de o nuanţă întunecată, iar culoarea “blondă” sau “roşcată” care există pe tejghelele magazinelor, nu pot fi obţinute din henă!
O altă greşeală pe care o comitem cu toate este atunci cînd ieşim din baie, cu părul împăturit în prosop, servim o cafea sau ne căutăm de treburi prin casă. Greşeala constă în faptul că după ce ne spălăm părul nu purcedem la aranjarea acestuia. Deci trebuie să ne debarasăm de obiceiul de a împături părul în prosop, pentru că riscăm să nu fie ascultător în timpul aranjării şi mai puţin lucios.
Ce ţine de numele Victor Micuşa, ştim cu toţii că de ani buni e un profesionist în toată legea! Astăzi am aflat şi cum au arătat începuturile meseriei sale. Acestea au fost susţinute de eşecuri, bucăţi de noroc şi cîteva cazuri interesante şi haioase găsite nu doar în R.M ci şi peste hotarele ţării.
Din relatarea profesionistului am realizat că tot ce ţi se dă în viaţa de om e pe bucăţele, se strînge frumos ca pe un puzzle, încet şi fără grabă, iar cînd asamblezi imaginea – aduni şi laurii! Şi încă ceva observat şi testat pe propria-mi piele constă în faptul că omul talentat în ceva poate descoperi că el mai este talentat în multe, doar e nevoie uneori de momente, aspiraţii, vise sau chiar oamenii potriviţi!
Seara de astăzi a fost foarte utilă pentru mine şi părul meu, care de azi înainte nu va suporta nicio mască naturistă, pentru că nu îşi are rostul şi va fi mult mai sănătos pentru că voi avea grijă în urma lecţiei susţinute de Victor Micuşa.