Blog

Câteva lecturi din cele care m-au impresionat. Articol pentru Ea.md

Te salut. Bine te-am regăsit pe blogul meu. Dacă ești un cititor fidel sau un urmăritor de pe rețelele mele de socializare, cu siguranță cunoști că sunt cel mai des întrebată despre cărți. Mai jos este un articol publicat pe EA.MD pe care am decis să îl public și aici. Sper să vă fie utile recomandările mele, iar dacă veți citi ceva din lista de mai jos voi fi bucuroasă să vă aflu părerea…

Tu când ai citit ultima dată o carte? Continuăm să vă aducem propuneri de lectură de la oameni care citesc. Când am întrebat-o pe Cristina Evtodii dacă vrea să ne spună care sunt cărțile ei preferate, aceasta a acceptat din prima, dar m-a avertizat că va dura. Pentru ea a fost o responsabilitate mare.

2

 

 

„Este complicat să recomand cărți. Oamenii sunt tare diferiți și uneori am impresia că ceea ce citesc eu nu e de recomandat în masă, pentru că eu aleg cărțile după criteriile personale și nu pentru că cineva mi-a recomandat.

Preferințele mele în cărți depind foarte mult de stările pe care le am. Uite așa, mult timp am amânat să citesc „Notre Dame de Paris” de Victor Hugo, iar când am făcut-o am avut senzația că deja am vizitat acel loc plin de mister din inima Parisului. De fapt, nu preconizez să vă povestesc despre romanele clasice, pentru că despre existența acestora cunoaștem din multe alte surse. Aș vrea să vă recomand câteva cărți de pe rafturi diferite, pline de sens, de filosofie, motivație, secrete, descoperiri de viață, ba chiar și fizică cuantică.”

 

 

 

 

 

Voi începe cu o carte interminabilă …

„Eseuri de Duminică” de Constantin Noica

„E cartea la care apelez ocazional, pentru că are 33 de eseuri în care sunt abordate teme extrem de diverse. Paradoxul e unul tare frumos. Aceste texte au fost scrise acum 80 de ani, dar încă mai rămân actuale. E o carte filosofică, care te va urca pe abisul unei lumi și te va face să contemplezi ore și zile în șir. Foarte des am poftă de această carte și nu o dau cu împrumut, pentru că ea trebuie să-mi stea la dispoziție mereu.”

Găsești cartea în Moldova AICI!

Seneca și Epictet

„Și pentru că de o vreme încoace l-am descoperit pe Seneca și Epictet, iar ulterior m-am îndrăgostit în filosofia stoică, o să continui să recomand încă două cărți, care pentru mine merg cotor la cotor, să nu zic cot la cot ?„Asta a spus Seneca. Tu ce spui?” e prima carte, pe care odată ce am terminat-o, am deschis-o din nou, în aceeași secundă, și am început să o recitesc…

Găsești cartea în Moldova AICI!

„Antidepresiv la purtător. Manualul. Epictet”

Ambele sunt antologii de citate care răspund sau oferă întrebări din cele 4 domenii pe care stoicismul, iata de 20 de secole, le abordează: Valorile umane, Natura, Emoțiile și Controlul. Nu voi plictisi mult pentru a vă descrie aceste cărți. Mai bine să le citiți și să le recitiți”.

 

Găsești cartea în Moldova AICI!

„Ce naiba noi știm?”

„De la filosofie la parapsihologie, fizică cuantică, puțină biologie și subconștient! De data aceasta voi recomanda o carte scrisă de 3 autori William Arntz, Betsy Chasse, Mark Vicente. În română o găsiți cu titlul „Ce naiba noi știm?”, deși eu am citit-o în rusă cu titlul „Кроличья нора, или Что мы знаем о себе и Вселенной?”. Câțiva prieteni, din cei care au citit-o mi-au spus că e cam complicată și grea.

Găsești cartea în Moldova AICI!

Da! Cartea aceasta bulversează minți. Dar cui îi place să-și cheltuie timpul personal pe nimicuri? Cei 3 autori au consultat 17 oameni importanți din lume, precum fizicieni, scriitori, ghizi spirituali și lectori de nivel mondial precum este Joe Dispenza. Tocmai el a explicat cât de complex lucrează creierul uman și substanțele chimice pe care acesta le produce. Nu îmi ajunge o zi să vă povestesc despre cât de diversă este această carte, de la pagină la pagină… Și ca să generalizez, aici găsești un procent din Univers explicat omenirii. Sper că te-am intrigat….”

 

„Отели и их секреты. Управляющие, горничные и бармены о настоящей жизни в отелях”

„Bun, și ca să fac o pauză de la teme super importante și care te schimbă ca om, apelez uneori la biografii ușoare sau cărți care dezvăluie secrete. Fiind un om care adoră călătoriile si care se cazează în tot tipul de hoteluri, am fost curioasă întotdeauna ce se află în spatele acelor uși pe care scrie JUST FOR STAFF. Am găsit întâmplător pe raftul unei librarii o carte de Vim Degrave – „Отели и их секреты. Управляющие, горничные и бармены о настоящей жизни в отелях”. Și din nou, este o carte pe care am citit-o în limba rusă. E o lectură ușoară, care îți descoperă la fel de simplu că problemele sunt aceleași de la hotel la hotel, fie acestea un boutique hotel sau fie acesta unul din cele mai mari rețele – Hilton, Ritz, Marriot sau Metropole.”

Găsești cartea în Moldova AICI!

„Cele 12 reguli pentru viață. Un antidot pentru Haos”

„Ultima carte pe care deja îmi permit să o recomand, deși sunt pe la jumătatea ei este „Cele 12 reguli pentru viață. Un antidot pentru Haos” de Jordan B. Peterson. O citesc în original, în engleză, titlul fiind „12 rules for life. An antidote to chaos”. Am descoperit ulterior că autorul are și lecții foarte faine pe youtube. Încercați să îl vizionați acolo și dacă vă cucerește, să știți că merită să îi cumpărați cărțile. Mai multe încă nu pot spune, pentru că vreau să o savurez până la capăt și să îmi fac o concluzie generală. Dar ca și concluzie personală pentru acest articol nu-mi rămâne decât să vă molipsesc să citiți, pentru că nu există nimic mai trist decât un om care nu o face! Asta se vede, se simte și… dacă tot fiind vorba – se trag concluzii.”

Găsești cartea în Moldova AICI!

Pentru mai multe recomandări de cărți pe care le citesc și cele pe care mi-aș dori să le citesc mă puteți urmări pe accountul de GOODREADS, rețeaua de socializare pentru cititori din toată lumea.
Dacă nu ai un cont acolo, încă, să știi că merită! E o platformă pe care mă găsești din 2012. Și o actualizez mereu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *