+ 2 cărţi
Pe lîngă alintul meu în cărţi din fiecare joi, azi mi-am îmbogăşit biblioteca mea cu încă 2 cărţi. Una din ele este pentru suflet şi se numeşte ” Declaraţia” de Gemma Malley.
DECLARAŢIA este una din puţinele cărţi care nu te vor face să visezi cu ochii deschişi, n-o să vrei să fii în ele, dar s-ar putea să te facă să vrei să previi ce se întâmplă acolo, să fii mai atent la natură, la medicamentele pe care le iei, la abuzul asupra copiilor, să te uiţi de două ori la copiii care muncesc din zi în noapte şi să vrei să faci ceva, să iei atitudine cumva. E o carte care te îndeamnă la meditaţie, care îţi pune în faţă nişte realităţi actuale, chiar dacă timpul pretins al acţiunii e anul 2140.
E o carte despre care ştim de la început că nu are cum să se termine bine în mod universal, poate pentru unele personaje o să fie bine, dacă mergem pe linia Oliver Twist, poate pentru altele nu. Cartea urmăreşte povestea celor doi copii, Anna şi Peter, închişi într-o casă sumbră şi friguroasă unde sunt aruncaţi Surpluşii, copiii familiilor care au semnat Declaraţia. Surpluşii nu au dreptul să existe, să consume resursele naturale şi-aşa epuizate ale planetei, aşa că nu e greu să vă imaginaţi cum sunt trataţi. Anna pare Surplusul perfect la început, gata să devină Bun Preţios, nu-i iese din cuvânt doamnei Pincent şi visează la o viaţă perfectă ca… servitoare. Când Peter ajunge acolo cu idei minunate despre lumea de afară, Anna începe să pună la îndoială toate lucrurile în care crezuse până atunci.
A 2-a carte care mi-am ales-o este cu totul diferită de prima. Nu, deja nu e beletristică ci sănătate! Da,da, fiecare trebuie să ştie nişte lucruri elementare pentru a-şi proteja sănătatea. Anume din acest motiv mi-am procurat cartea “Ghidul microbilor-cum să ne ferim de virusuri, ciuperci, bacterii şi paraziţi.” de dr. Bonnie Henry.
Cartea semnată de dr. Henry este o adevărată enciclopedie dedicată organismelor de dimensiuni microspice care pot transmite boli cu efecte devastatoare asupra organismului. Prin prisma istoriei afecţiunilor provocate de microbi transmisibili pe calea aerului, a apei sau prin intermediul alimentaţiei, precum şşi a informaţiilor de ultimăă orăă din domeniul medical, ghidul de faţăă oferăă o perspectivăă cuprinzătoare şşi bine documentată asupra evoluţiei celor mai frecvente boli şi a metodelor de prevenire a acestora.
VeţI afla astfel care sunt diferenţele esenţiale dintre virusuri şşi bacterii şi de ce antibioticele nu funcţioneazăă în cazul celor dintâi; sau ce riscuri presupune o banală vizităă la un salon de înfrumuseţare şi la ce pericole ne putem expune chiar şi atunci când ne facem cumpărăturile la un supermarket de încredere.
Lectura este extrem de atractivă, datorită limbajului accesibil şi a umorului autoarei. Aceasta realizează îm primul capitol al cărţii unui tur virtual in cadrul companiei Microbii S.A., o corporaţie globalăă care se extinde şşi se dezvoltăă de milioane de ani, cu scopul de a stăpâni lumea. De la virusuri la bacterii, de la paraziţi la ciuperci, dr Bonnie Henry ne dezvăluie cele mai des întâlnite mituri şşi credinţe greşite cu privire la microbii dăunători, dar şi la cei benefici pentru sănătate. Veţi afla astfel de ce nu e bine să renunţati la antibiotice imediat după ce aţi început sa vă simtiţi bine sau faptul că cei mai puternici microbi sunt neajutorati în faţa unor bune practici de igienă.
Rămîne să le citesc cît de curînd posibil!!!
cred ca voi citi cit de curind posibil “declaratie”..:) mi-a parut interesanta dupa descriere..:)
…atunci succese la lectura 😉
waaa, si mie mi-a trezit interesul prima carte. parca are ceva cu Never Let Me Go.
waaaaaa , dar tu mi-ai trezit interesul pentru “Never let me go” :)) Facem schimb de experienta 😀
Pingback: despre 2012 - mancarea medicament, mancarea conteaza