Blog

Limitare în una şi libertate în alta!

Mama mă tot “bate la cap” ca să îmi îndepărtez telefonul mobil de lîngă mine şi să nu mai “trăncănesc” atîta, în timp ce clima îmi oferă toate condiţiile pentru o plimbărică eficientă.
Săptămîna aceasta m-am abţinut de convorbirile telefonice persistente şi am ieşit la plimbări în aer liber cu o parte din prietene.
Zilele trecute am evadat! Am ieşit la periferia oraşului să fotografiez şi să mă eliberez de rutina chişinăueană. M-am delectat cu momente inedite, eu şi iubitul meu, la “Hanul lui Vasile”. Cărărui lemnoase, lebede negre şi albe, inimă de pădure, feţe frumoase şi alese, în fine… libertate!

La prima vedere e un pod maaare 🙂 În realitate e un poduleţ de dimensiuni mici .

Nu înţeleg în ce mod au ajuns aceste răţuşte pe acoperiş, dar cert este faptul că le-am găsit acolo 🙂 


De parcă sunt dresate 🙂


Un băieţel era foarte captivat de joaca cu caii ! Cine ştie, poate devine un călăreţ !

Deci, vă scriam că în ultimul timp, încerc să mă limitez la sunetele de urgenţă şi nu în zadar.  Am dat de cîteva articole care m-au îngrozit prin mesajul pe care îl poartă! Vă comunic şi vouă ceea ce am citit şi rămîne la discreţia voastră dacă ve-ţi continua să staţi ore în şir la telefon.

Cercetările din ultimii ani care au demonstrat că telefoanele mobile pot provoca boli grave, precum cancerul, i-au speriat pe mulţi. Însă cine ar putea să renunţe la acest ”accesoriu” devenit indispensabil în zilele noastre?!
Iată însă ce putem face pentru a diminua efectele nocive pe care le pot avea mobilele asupra corpului uman!
Potrivit Men’s Health, cu cât ţii un telefon la o distanţă mai mare de corp, cu atât este mai bine. Cel mai rău loc în care poţi purta mobilul este în buzunar. Dacă ai citi instrucţiunile scrise mărunt pe cartea lor tehnică, ai observa că şi producătorii te avertizează cu privire la acest aspect. Cu fiecare milimetru depărtare de corp, scazi puterea radiaţiilor cu 15 procente.
Când te afli în zone rurale, unde nu prea există semnal, trebuie să fii şi mai precaut, căci mobilul va emite mai multe unde magnetice, în încercarea de a-l găsi. Chiar şi atunci când nu suni, aparatul tot daunează, aşa că dacă îl foloseşti ca alarmă de trezire, nu-l ţine niciodată aproape de pernă!
Fereşte-te şi de instalarea dispozitivelor wireless de telefonie sau Internet în dormitor sau în camera unde petreci cel mai mult timp.
Undele pot face rău structurii ADN, pot slăbi funcţiile cerebrale, iar riscul de a face cancer creşte.

Cercetătorii au descoperit că şansele ca unei persoane să îi apară o tumoră malignă sunt mult mai crescute în cazul în care a folosit un telefon mobil timp de zece ani. Ei au descoperit că apariţia tumorii numită gliom este mai probabilă la persoanele care au folosit timp îndelungat telefonul mobil.
În cadrul studiului, cercetătorii au analizat date din 13 ţări despre tumorile canceroase apărute la nivel cerebral şi au ajuns la concluzia că telefonul mobil creşte şansele ca o persoană să dezvolte o tumoră malignă. Deşi nu au descoperit cu exactitate cauza acestei prevalenţe a tumorilor, cercetătorii consideră că principala cauză o reprezintă radiaţiile emise de telefon.
Un alt studiu, prezentat luna trecută de cercetători suedezi, a demonstrat că tinerii şi copii sunt de cinci ori mai predispuşi să facă o tumoră pe creier dacă folosesc telefoane mobile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *