Blog

În era mașinilor e bine să rămânem oameni

Fiecare e o maşină de făcut ceva. Eu mi-am încărcat, pe un anumit timp, bagajul de culori şi litere. Sunt o maşină de produs fotografii şi texte. François-René Chateaubriand, scriitor, politician şi diplomat francez se asocia doar cu un lucru din viaţa sa, petrecută în secolul 18. “Ştiu foarte bine că nu sânt decât o maşină de făcut cărţi”, spunea acesta. Ei bine, era iscusit şi în drept, dar se asocia doar cu ceea ce putea face el cel mai bine- cărţi.

Mai mult sau mai puţin, oamenii din secolul XXI sunt optimişti, măcar prin faptul că au putut observa multifuncţionalitatea maşinilor conduse de fiecare om. Acum artistul este acelaşi businessman şi inginer, iar dacă îl întrebi cu ce hobby/job se poate asocia, răspunsul ar putea conţine toate trei ocupaţii. Aşa este construit omul secolului XXI, plin de viaţă şi entuziasm, se avântă să cunoască tot mai multe şi să le adapteze. Suntem în timpul când omul talentat e într-adevăr talentat în toate, ori omul inteligent se descurcă în toate.

Orice personalitate elevată a secolelor anterioare se putea lăuda cu un bagaj vast de posibilităţi. Acum fiecare se manifestă în domenii extrem de diferite. Este actual să îţi poţi descoperi adevărata lume a personalităţii interioare. Oare Chateaubriand, ajungând prin 2014, avea să-şi schimbe opinia?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *