Blog

Fiți mai buni!

Se întâmplă în secolul în care ori avem, ori nu avem, din păcate. Mi-a scris, pe facebook, Doina Lisnic. Mi-a relatat despre această familie neajutorată. Nu am putut trece rece deoarece la orice inimă frântă- mă doare sufletul și plâng. Atâțea tineri bolnavi, fără șanse reale de viață și atâtea vieți risipite din cauze unor hârtii, numiți bani… În cazul relatat de Doina e un pic mai optimist. Din punctul de vedere că patru copii alături de mama lor sunt sănătoși însă au nevoie de lucruri simple, aparent. Citiți cazul de mai jos. Dacă puteți ajuta cu ceva mă voi bucura enorm că am contribuit cu ceva spre ajutorul acestei familii.

“Faceți cunoștință, el e Sergiu. Sergiu la nici cei 10 ani are o soartă tistă în comparație cu semenii lui. Cu un an în urmă tatăl său a decedat într-o fântînă, în timp ce o curăța. Timp de 3 zile a stat sub pământ, pentru că organele noastre abilitate spre a asigura un prim ajutor sunt prost pregătite, dar și pentru că riscul de surpare a malurilor peste salvatori era prea mare. Deja de un an Sergiu cu încă 3 frați mai mari și mama lor locuiesc extrem de greu. Cel mare e în clasa a IX-a, al doilea e în clasa a VII-a, al treilea e în clasa a IV-a, iar Sergiu e în clasa a II-a. Frații Rudei au nevoie în primul rând de susținere morală, dar pe lângă aceasta duc lipsă acută de haine și încălțăminte. Trăiesc de la o zi la alta pe salariul mamei, care e prea mic pentru cei 5 membri. Se apropie iarna, iar lemne de foc aduc de la o pădurice din apropierea satului, dar e prea puțin pentru iernile friguroase de la noi.”

Persoanele de bună credință care doresc să-i ajute pe băieți și pe mama acestora sunt rugați să o contacteze pe Doina Lisnic la numărul de telefon 068579139. O listă a celor necesare acestei familii este:
-Bani
-Haine pentru băieți clasa a III-a-,IX-a
-Încălțăminte pentru băieți mărimile 32, 36, 38 și 39
-Produse alimentare
-Articole de igienă
-Prosoape, plapume sau cerșafuri pentru pat.
Colectarea va dura până pe 1 noiembrie 2014. Vă mulțumim din tot sufletul celor care deja au donat și celor ce urmează să ofere un mic ajutor acestor suflete frumoase. Promitem să revenim cu un articol după ce îi vom vizita și le vom transmite banii și coletele. Fiți mai buni.

*Vă rog să îi spuneți Doinei că ați aflat istorioara de pe blogul meu. Astfel voi fi bucuroasă că am putut ajunge la inima cuiva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *