Blog

“2 cuvinte și 3 puncte”

Faceţi cunoştinţă! Acesta este tatuajul meu şi îl port cu mult drag deja de 2 ani! 

Totul a început de la o idee: să scriu o carte. Am început să scriu idei, fraze, istorioare mici, dar erau atât de diferite încât ai spune că e o carte de antologii sau mai bine zis- o carte fără un laitmotiv!

Într-o zi, mi-am șters toate paginile, pentru că îmi păreau aberante toate istorioarele și a rămas doar titlul “One day…”

M-am gândit că volumul de istorioare trebuia să aibă un titlu optimist și simplu. I-am dat o formă mai misterioasă prin faptul că am ales limba engleză (nu pentru că româna nu ar fi) și mai ales am lăsat cele 3 puncte de suspensie.

Și așa, acel document word, a stat 2 ani în arhiva mea, fără să adaug acolo vreo literă. Îmi plăcea atât de mult să deschid acel word și să citesc doar acele “2 cuvinte și 3 puncte”. Îmi păreau atât de aproape și atât de motivatoare încât nu știam dacă mai pot adăuga ceva.

Paralel s-a născut ideea de a-mi lua cuvintele astea cu mine, să le am oriunde nu m-aș afla. Pentru că aceste cuvinte mă motivau și îmi ofereau o notă de optimism și forță. Doi ani mi-a fost deajuns să înțeleg că de aceste “2 cuvinte și 3 puncte” nu mă satur, dar nici să mă despart nu-mi doream. Mi-a venit o idee : să îmi tatuez această frumusețe pe deget!

Toată această perioadă de timp am calculat bine orice moment atât negativ, cât și pozitiv din viața mea și atâtea coincidențe au dus spre a-mi vedea tatuajul, încât anul acesta m-am decis. M-am decis fără să mă consult cu părinții, din păcate, dar eram convinsă că nu aveam să ies la vreun numitor comun. De fapt această postare se acordă mai mult părinților, pentru o calmă explicare de fapte și emoții personale, care au contribuit la rezultat.

Deci, am apelat săptămâna trecută, la cel mai profesionist specialist din Moldova. Cel care are o experiență mai mare de un deceniu, care ține foarte mult la numele său “Serghei Kliucinikoff” și la salonul său profesionist, care nu este doar un salon de tatuaje. “Și de ce unii se gândesc că saloanele tattoo sunt de culoare neagră și predomină antisanitaria în ele?????” Am fost tratată superb, iar tatuajul, Serghei, mi l-a făcut în 8 minute (apropo 5000 de împungeri de ac).

Arată așa și sunt foarte fericită pentru că deja cu apariția sa mi-a adus un noroc mare (despre asta- mai târziu).

Am decis să le dau celor “3 puncte”- personalitate, așa că le-am transformat în 3 păsări care zboară spre cer.

Consider că un tatuaj trebuie realizat doar atunci când ești sigur în specialist, când știi ce vrei și doar atunci când nu este în vogă, dar poartă un sens profund pentru tine! O viață trăim! Tatuajul meu are atââââtea sensuri, încât nici într-o carte nu puteau să încapă sau să-și găsească adevăratul rol. Atâtea sensuri de trecut, prezentul continuu și viitor….

Pentru cei care zic că tatuajele sunt dureroase: nu este într-atât de dureros. Senzația e ca și cum ai fi tăiată cu o lamă foarte subțire, dar foarte lent. Ce ține de locul ales- e unul mai dureros ca de obicei, dar eu am rezistat (accentuez: eu cea care fugeam la școală de vaccină 🙂 ). Am ales degetul anume acesta, pentru că tatuajul se vede și nu se vede în același timp. Deci atunci când țin degetele împreunate – nu se vede. E ca un mic mister al meu 😉

Cineva mi-a spus că, de azi înainte, voi trăi cu veșnică speranță. De când am tatuajul, deja s-a împlinit visul meu mare (relatez mai târziu), deci e ceea ce îmi trebuia. Speranța motivează, speranța aduce optimism, deci am ingredientele bune de a trece la acțiuni!

Mi-am imaginat cum ar arăta acest tatuaj și la 60,70,80 ani… Voi fi foarte bucuroasă și la acei ani să fiu motivată și să mai am speranțe! Deci apreciați-mi decizia și bucurați-vă pentru mine 🙂 Apropo: am primit o droaie de complimente deja.

P.S: Vizionați și filmul “One day”… Frumos, frumos…

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *